Odda sentrum

Odda er et knutepunkt og regionsenter i Hardanger. Det er gode forbindelser til Bergen og Haugalandet. Øst/Vest er E134 korteste og beste veivalg. Odda sentrum er kompakt og består i hovedsak av bydelene Brotateigen, Almerket, Gågata, Smelteverket og Bakka . I sentrum finner du et allsidig næringsliv bestående av handel, kontor, servering, overnatting, små og mellomstore håndverksbedrifter og offentlige tjeneste.

Almerket ligger tett til fjorden midt i sentrum. Her er parkeringsareal, park, handel, kollektivterminal, bobilcamp, kirke, servering og 36 nyoppførte leiligheter, dypvannskai og ubebygd areal. Detaljregulering for Almerket er ventet ferdigstilt våren 2017.

Smelteverket er som navnet tilsier området som tidligere var Odda Smelteverk. Området utgjør 50% av Odda sentrum og har i dag en rekke etablerte bedrifter, bl.a næringshage, regnskap, elektro, arkiv, smie, vitensenter, kafe, litteraturhus, avdeling fra Odda VGS mm. Smelteverket har en del store bygg som er underlagt kulturminnevern og store områder som er ubebygd.  Bydelen har arkitektoniske kvaliteter som er særmerka for tidlig 1900 talls industrireising. Vakre tegelsteinsbygg og røffe, unike betongbygg som ruver i landskapet. Smelteverket har en fersk reguleringsplan som blir vedtatt i 2016.

Gågata, byens gågate er hjerte i Odda. Her finner du butikker av alle slag klær, sko, sport, utsyr, interiør, blomster, smykker, parfymeri, elektronikk, leiker, serveringsteder, banktjeneste, frisør/hudpleie, håndarbeid, suvenir, galleri mm. Gågata framstår som velholdt og handelsforeningen Odda By har en egen plan for videre utvikling.

Brotateigen er Odda sin eldste bydel, ei forretningsgate der du finner Jernia, Fargerike, VVS, opplæringskontor, regnskap, turistinformasjon, hotell mm.

Bakka, offentlige tjenester, rådhus, bibliotek, legesenter, tannlege, barneskole, eldresenter etc.

Byen vår er i transformasjon. Odda er en flott, unik og kompakt liten by i Hardanger som byr på stor variasjon i arkitektur/bruksområde i de ulike bydelene.

Velkommen til Odda.

 

For salg eller utleie:

Tomt til salgs Byggning
til leie
Byggning
til salgs
image

Savner du noen? Gi oss beskjed

Kontakt
Tagger


Nyttig informasjon

Mer info


Avstander

Avstander i kart

Kontakt:

Arealguiden er utviklet og driftes av Greater Stavanger, som den regionale næringsutviklerorganisasjonen i Stavangerregionen. Dersom du har spørsmål vedr løsningen som sådann er det best å kontakte:

Ola Saua Førland
E-post: ola[at]greaterstavanger.com
Tel: +47 472 32 318

Kontaktpersoner i regionene:

Bergensregionen
Vidar Totland
E-post: vidar[at]investinbergen.no
Tel: +47 959 12 970

Haugalandet
Inger Kallevik Haavik
E-post: haavik[at]h-vekst.no
Tel: +47 404 05 091

Hardanger
Trude L. Rinaldo
E-post: trude.rinaldo[athardangerraadet.no
Tel: +47 489 54 550

Østre Agder
Bård Vestøl Birkedal
E-post: bard.birkedal[at]arendal.kommune.no
Tel: +47 481 03 455

Listerregionen
Renathe W. Oma
E-post: renathe[at]listernyskaping.no
Tel: +47 950 15 365

Stavangereregionen
Ola Saua Førland
E-post: ola[at]greaterstavanger.com
Tel: +47 472 32 318

Grenland
Øyvind Solbakken
E-post: oyvind.solbakken[at]porsgrunn.kommune.no
Tel: +47 905 80 733

Elverumsregionen
TBN
E-post: e-post
Tel: +47

Vestfold
TBN
E-post: e-post
Tel: +47