Søndre Viken / Rakkestad / Rakkestad

Rakkestad

Rakkestad Kommune og sentrum

Rakkestad ligger midt i tidligere Østfold fylke, nå i Viken. Rakkestad kommune har to tettsteder; Rakkestad og Degernes. 
 
Kommunen er en av landets store jordbruksbygder med produksjoner innen korndyrking, melkeproduksjon og storfe- og svinehold.
Her er et variert næringsliv, bl.a. tilknyttet Rakkestad Flyplass og Norges nasjonalarena for motorsport, Rudskogen Motorsenter. Næringsmiddelindustri, marin sektor og bygg og anleggsbransjen er store bransjer som skaper mange av bygdas arbeidsplasser.
Rakkestad har et sjarmerende sentrum med småbypreg, som tilbyr et godt og variert handels og serveringstilbud.
 
Her finnes rikelig med skogsareal, glimrende for alle typer friluftsliv og til alle årstider.
Her er flust med merkede turløyper, skytebaner, fiskevann og jaktterreng i tilknytning til tur- og utfartssteder.
I øst ligger "Fjella-områdene", der utkikkstårnet Linnekleppen (327 m.o.h.) i klart vær har utsikt over store deler av Østlandet. I vest renner Glomma som grenseelv mot Skiptvet.
 
Rakkestad var tidligere Østfold fylkets nest største kommune etter areal, 433 km2. Innbyggertallet er 8.255 (pr. 1. kvartal 2020).
De første menneskene kom til Rakkestad allerede for 10.000 år siden. De slo seg ned ved Høgnipen, på fangstboplassene Rørmyr og Mellommyr, som er blant Norges eldste fangstboplasser. 

Kontakt

Espen Jordet

Seksjonsleder teknikk, miljø og landbruk
Rakkestad Kommune

Telefon: +47 69 22 55 00
Mobil: +47 907 17 230
E-post: Espen.Jordet@rakkestad.kommune.no 

Tilbydere

map Tomt til salgs
apartment Bygning til leie
business Bygning til salgs
Arealguiden er en kostnadseffektiv kanal for å nå de som leter etter slike arealer. Har ditt selskap noe å tilby? Les mer om annonsering på Arealguiden.